a honlap felülete akadálymentes
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése
Keresés
Kapcsolat
Oldaltérkép
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése

»Települések

       

Kaposszerdahely címere Kaposszerdahely
Kaposvár közvetlen szomszédságában, a megyeszékhelytől délnyugatra, 5 kilométerre fekszik. A Zselic egyik kapujának és mindinkább a városi agglomeráció részének tekinthető. Ez a kettős - természeti, földrajzi illetve szervezeti - kapcsolódás a fő meghatározója a település lehetőségeinek. A dombok övezte község határában van az ötszáz hektáros Tókaji parkerdő; tájvédelmi körzet, amely a megyei erdőgazdaság tulajdona. A vadregényes táj, a halastavak, az erdei tornapálya kedvelt kirándulóhelye a kaposváriaknak.

Kaposszerdahely Község Önkormányzata    Polgármester: Prépost László
7476 Kaposszerdahely, Kossuth Lajos utca 65.
Tel.: 82/712-526; Fax: 82/584-010
E-mail: info@kaposszerdahely.hu

 

  Sántos címereSántos
Szintén a Zselic egyik kapujának tekinthető község Kaposvár közvetlen szomszédságában, attól délre, öt kilométerre fekszik. A Kaposba igyekvő Surján-patak völgyében terül el, erdő borította, dombok övezik. Szervezetileg, természetileg a zselici tájegységhez kapcsolódik, éghajlata megegyezik annak enyhén mediterrán jelegével. A község helyzetére, életére jelentős hatással van a megyeszékhely közvetlen közelsége, mellyel közút köti össze.

Sántos Község Önkormányzata  ■  Polgármester: Tóth Imre
7479 Sántos, Fő utca 112.
Tel./fax: 82/370-097
E-mail: santos@somogy.hu

 

  Szentbalázs címere Szentbalázs
Kaposvártól tíz kilométerre délkeletre, a zselici dombok között, a Surján völgye mellett fekszik. A századfordulótól a hetvenes évek közepéig a Kaposvár-Szigetvár vasútvonal kötötte össze a megyeszékhellyel, a vasút megszűnésével közúti kapcsolata van Kaposvárral, a környező településekkel. Erdő borította dombok övezik, észak-dél irányban erősen tagoltak a völgyek. Fő vízforrása a Surján-patak, amely a községtől nyolc kilométerre a Kaposba ömlik.

Szentbalázs Község Önkormányzata    Polgármester: Csutorás Gábor
7472 Szentbalázs, Fő út 85.
Tel.: 82/370-001; Fax: 82/370-001; 18-as mellék
E-mail: polgarmester.szentbalazs@kapos-net.hu

Utolsó frissítés: 2013-09-28