a honlap felülete akadálymentes
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése
Keresés
Kapcsolat
Kaposszerdahely
82/712-526
info@kaposszerdahely.hu

Sántos
82/370-097
santos@somogy.hu

Szentbalázs
82/370-001
polgarmester.szentbalazs@kapos-net.hu
Oldaltérkép
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése

»Aktuális

       

Vízminőség-javítás és csatornázás a nagy terv Sántoson

2010. április 14, Szerda
Ivóvízminőség-javító programra készül Sántos gesztorságával hét somogyi település. Az önkormányzatok uniós forrásra számítanak a beruházás megvalósítására.

Horváth József sántosi polgármester a Somogy Portálnak elmondta: a településen és a környező falvakban is olyan magas a víz nitrát, vas- és mangántartalma, amely meghaladja az uniós határértéket.

Hatósági rendelkezések és egy kínálkozó pályázat miatt is úgy döntöttek: cselekedni kell. Mint megtudtuk: a kétfordulós pályázat első szakasza előkészítés alatt van, ha nyernek, akkor következhet az előkészület a második beadványra.

A teljes beruházás meghaladná a 270 millió forintot. Horváth József elmondta: mindemellett Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs készül a szennyvízberuházására is. A három település Új Magyarország Fejlesztési Terv KEOP pályázatában nyert a beruházás előkészítésére, s a közelmúltban el is fogadták a részletes megvalósíthatósági tanulmányt.

Ebben az esetben projektelőkészítés a kiviteli engedélyeztetés és tervezéssel folytatódik, az ütemezés szerint október 10-ig adják be második fordulóra a pályázatot, amely után jövőre meg is kezdődhet a tényleges építkezés.

Utolsó frissítés: 2013-03-11