a honlap felülete akadálymentes
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése
Keresés
Kapcsolat
Kaposszerdahely
82/712-526
info@kaposszerdahely.hu

Sántos
82/370-097
santos@somogy.hu

Szentbalázs
82/370-001
polgarmester.szentbalazs@kapos-net.hu
Oldaltérkép
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése

»Aktuális

       

Sajtóközlemény a nyitórendezvényről

2012. április 20, Péntek
Több mint nyolcszázmillió forintos környezetvédelmi fejlesztés kezdődött három Kaposvár környéki településen.

A „Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése" című projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg, s eredményeként a három település csaknem kétezer lakójának életminősége javul.

A Kaposszerdahely, Sántos, Szentbalázs összefogásával megtervezett szennyvízberuházás csaknem 820 millió forintba kerül, amelyhez az Európai Unió 685 millió forintot biztosít támogatásként, ám emellett jelentős anyagi hozzájárulást kíván a helyi ingatlantulajdonosoktól - ismertette a beruházás részleteit dr. Sárhegyi Judit a szennyvízcsatorna építő önkormányzati társulás elnöke a mai sántosi projektnyitó rendezvényen. Beszámolt arról, hogy a gazdasági és környezetvédelmi szempontból egyaránt fontos fejlesztés érdekében már hosszú évek óta dolgoznak. - A megyeszékhelyhez közeli települések lakóinak régi vágya teljesül ezzel, hiszen komfortosabbak, értékesebbek és környezetkímélők lesznek az ingatlanaink, egészségesebb környezetet biztosítunk gyermekeinknek - mondta.

Jelzés értékű, hogy a helyiek életében nagy jelentőségű beruházás indítását épp a Föld Napjának ünnepéhez kötötték, hiszen az Európai Unió által támogatott program a felszíni és felszín alatti vízkészlet megóvását is célozza. Szentbalázson és Sántoson az előző napokban már felvonultak a munkagépek, megkezdődött a beruházás. Kaposszerdahely esetében ugyan még nem zárult le a kivitelező kiválasztásának eljárása, ám ott is remélik az építés mielőbbi megkezdését.

A munkálatok a jövő év tavaszáig tartanak, azt követõen pedig sor kerülhet az otthonok rácsatlakozására. Az újonnan épített csatornarendszer a kaposvári szennyvíztisztító telephez csatlakozik majd, így nem kell saját szennyvíztisztító telepet építeni. A domborzati viszonyok lehetõvé teszik, hogy a területről teljes egészében gravitációs technológiával gyűjtsék össze a szennyvizet, ami jelentős üzemeltetési költségmegtakarítást jelent. A nyitórendezvényen részt vett Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, aki kiemelte a 3 település önkormányzatának összefogását és a lakosság anyagi áldozatvállalását a környezetvédelmi programhoz.

Utolsó frissítés: 2013-03-11