a honlap felülete akadálymentes
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése
Keresés
Kapcsolat
Kaposszerdahely
82/712-526
info@kaposszerdahely.hu

Sántos
82/370-097
santos@somogy.hu

Szentbalázs
82/370-001
polgarmester.szentbalazs@kapos-net.hu
Oldaltérkép
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése

»Aktuális

       

Lakossági fórumok Szentbalázson, Sántoson és Kaposszerdahelyen

2011. október 29, Szombat
A hét elején lakossági fórumokon kapott tájékoztatást a három település lakossága arról, hogy pozitív döntés született a csatornahálózat építéséről.

2011. október 24-én Sántoson, 25-én Szentbalázson, 26-án pedig Kaposszerdahelyen hívták lakossági fórumra a helyieket. Mindhárom helyszínen arról számolt be dr. Sárhegyi Judit, a Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs Szennyvízcsatorna Építő Önkormányzati Társulás elnöke, hogy zöld utat kapott a szennyvízberuházás terve. Hivatalos levélben kapott értesítést a 2. fordulós pályázat eredményéről, s a következő hetekben sor is kerülhet a támogatási szerződés aláírására. A rendezvényeken felelevenítette a projekt történetét, amely választ ad arra a kérdésre, hogy mi indokolja az egymástól eltérő földrajzi elhelyezkedésű települések összefogását. Mint mondta, kezdetben mindhárom község külön nyújtott be pályázatot, ami sikertelen volt, ezért kerestek partnert a nagy beruházás megvalósításához.

Az így elkészített I. fordulós pályázat jól szerepelt, s a beruházás előkészítésére támogatást nyertek. Az Európai Uniós forrás felhasználásával készült II. fordulós pályázat 2010. októberében készült el, a végső döntésre ez év szeptemberéig kellett várni. Most azonban megkezdődhet a munka, a következő hónapokban kerül sor a kivitelező kiválasztására.

A lakosság számára egy másik feladat vált időszerűvé, a lakossági hozzájárulások rendezése, amelynek 2012. február 15. a határideje.

Utolsó frissítés: 2013-03-11