a honlap felülete akadálymentes
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése
Keresés
Kapcsolat
Kaposszerdahely
82/712-526
info@kaposszerdahely.hu

Sántos
82/370-097
santos@somogy.hu

Szentbalázs
82/370-001
polgarmester.szentbalazs@kapos-net.hu
Oldaltérkép
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése

»Aktuális

       

Komoly fejlesztésekre készült Kaposszerdahely

2010. május 5, Szerda
Korszerű, családias és haladó szellemű oktatás várja a kaposszerdahelyi általános iskolába jelentkező leendő diákokat.

Balogh József, a település polgármestere elmondta: a Kaposvár közvetlen vonzáskörzetében található település lélekszáma folyamatosan növekszik. Az iskolába hatvan gyermek jár, megtartásuk nem könnyű, tekintve, hogy az itt élő családok nagy része a megyeszékhelyen dolgozik, ott pedig túlkínálat van iskolákból.

- Ezért inkább saját utat választottunk - mondta a Somogy Portálnak Balogh József. - A gyerekek két idegen nyelvet, táncot tanulhatnak, s művészeti képzést kapnak. Egy évtizede úszásoktatás is van, így a gyerekeink megtanulhatnak úszni is az iskolásévek alatt.

Az iskola a helyi közélet szerves része, így nem telhet el úgy rendezvény Kaposszerdahelyen, amelyből az iskolások és a pedagógusok ne vennék ki a részünket.

- A település nagy fejlesztésre is készül egy nagy integráció részeként. Iskolán és óvodánk a Kaposmérői Központ tagintézménye lesz, a 600 millió forintos pályázat részeként komoly fejlesztés valósulhat meg. Balogh József elmondta: ezen kívül ivóvízminőség-javító programra készülnek és el szeretnék érni, hogy a településen csatornarendszer épüljön. Utóbbi előkészítése Sántossal és Szentbalázzsal közösen sikeres uniós pályázatot adtak be. Ennek révén elkészülhetnek a szükséges tervek a tényleges kivitelezésre, amely a második forduló után következhet.

Utolsó frissítés: 2013-03-11