a honlap felülete akadálymentes
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése
Keresés
Kapcsolat
Kaposszerdahely
82/712-526
info@kaposszerdahely.hu

Sántos
82/370-097
santos@somogy.hu

Szentbalázs
82/370-001
polgarmester.szentbalazs@kapos-net.hu
Oldaltérkép
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése

»Aktuális

       

Február 15-én indul a próbaüzem Kaposszerdahelyen

2014. február 13, Csütörtök
Február 15-én induló próbaüzemmel megkezdődik a házi bekötések átvétele. A csatornahálózatra való rákötés csak a KAVÍZ Kft. szakfelügyelete mellett történhet. Az átvétel költségeit a próbaüzem időszakában a kaposszerdahelyi ingatlanok esetében átvállalja Kaposszerdahely Község Önkormányzata.

A próbaüzem időszakában a KAVÍZ Kft. rákötési akció keretén belül csoportosan veszi át a bekötéseket, így 15 darabonként 30.000.- Ft + Áfa díjat számláz az önkormányzat részére.

A később rákötők azonban maguk fizetik meg a kiszállás és átvétel ingatlanonként bruttó 9.600 Ft-os díját, melyet már a tulajdonos részére számláz a KAVÍZ Kft. Februárban folyamatosan lesz átvétel, az önkormányzat csoportosan jelenti be a szolgáltatónak az igényeket.

A próbaüzem időszaka alatt a szennyvízrendszer használata díjtalan a lakosok számára.

Fontos tudnivaló:

- Az átvételi igényt az önkormányzatnál kell bejelenteni az e célra rendszeresített nyomtatványon.

- A KAVÍZ Kft. csak az Önkormányzat által lepecsételt igénylőlap bemutatásával hagyja jóvá a házi bekötést. Az Önkormányzat pedig csak akkor írja alá az igénylőlapot ha nincs, vagy minimális a díjtartozás az érdekeltségi hozzájárulás fizetésében.

- A tartozást felhalmozók rákötési lapját nem írja alá az önkormányzat!

- A házi bekötésnél a tisztítónyílás szemrevételezését lehetővé kell tenni.

- Locsolómérő kialakítása javasolt ott, ahol öntözésre is használják a vezetékes vizet: ezt terveztetni és engedélyeztetni szükséges, aminek külön költsége van!

- Szolgáltatói szerződést majd csak a csatornahálózat 2014. áprilisi műszaki átadása után köt a szolgáltató a lakosokkal. A szennyvíztisztítási díj mértékére sem az önkormányzatnak, sem az üzemeltetőnek nincs ráhatása, azt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal állapítja meg.

- A szolgáltatásról szóló számlát csak akkor küldi a KAVÍZ, ha a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyja a megállapított díjat. Számítani kell arra, hogy ez több hónapot is igénybe vesz.

- Talajterhelési díjat kell fizetnie minden ingatlantulajdonosoknak, aki nem köt rá a rendszerre.

- A 27/2004. (XII. 25.) KvVM rendelet szerint Kaposszerdahely a felszín alatti víz állapota szempontjából érzékeny területre esik, ezért  a talajterhelési díj mértéke 1.800 Ft/m3 lesz azon ingatlanok esetében, akik nem kötnek rá a szennyvízcsatorna hálózatra.

- A bejelentés nélküli, engedély nélkül rákötött ingatlanok esetében szintén meg kell fizetni a talajterhelési díjat, mivel nem kerülnek be a nyilvántartásba.

Fontos, hogy a pbaüzem alatt minél többen csatlakozzanak a rendszerre.

Utolsó frissítés: 2014-02-13