a honlap felülete akadálymentes
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése
Keresés
Kapcsolat
Kaposszerdahely
82/712-526
info@kaposszerdahely.hu

Sántos
82/370-097
santos@somogy.hu

Szentbalázs
82/370-001
polgarmester.szentbalazs@kapos-net.hu
Oldaltérkép
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése

»Aktuális

       

Aláírták a kaposszerdahelyi csatornázás kivitelezői szerződését

2012. december 20, Csütörtök
Nyílt napon mutatták be a lakosságnak a csatornaépítés terveit és a kaposszerdahelyi beruházás közbeszerzésen nyertes ajánlattevőjét. A helyi szociális szolgáltatási központban tartott rendezvényen ünnepélyes keretek között írták alá a kivitelezésre szóló vállalkozói szerződést, az érdeklődők pedig első kézből kaptak információkat a projekt állásáról és a várható munkakezdésről.

Dr. Sárhegyi Judit, a társulás elnöke elmondta: a Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs összefogásával indult szennyvízberuházás csaknem 820 millió forintba kerül, amelyhez az Európai Unió 685 millió forintot biztosít támogatásként. Sántoson és Szentbalázson már zajlik az építkezés, Kaposszerdahelyen a közelmúltban zárult le a csatornaépítésre kiírt közbeszerzési eljárás.

- A bíráló bizottság érvényesnek nyilvánította a Szerdahely - 12 Konzorcium által benyújtott pályázatot – ismertette a közbeszerzési eljárás eredményét Prépost László polgármester. - A konzorciumot három vállalkozás alkotja: a Szekszárd - Paksi Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft., a BITT Kft., valamint a Wolfbau Team Kft. A lakosság nagy várakozással tekint a munkák megkezdése elé, a mai esemény végre elérhető közelségbe hozza az építést.

Szűcs József, a konzorciumot vezető Szekszárd-Paksi Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. ügyvezető igazgatója a szerződés aláírása után elmondta: januárban megtörténik a munkaterület átadása, s amint az időjárás engedi, nekiállnak a munkának. A település 3 különböző részén indul az építés, az éppen sorra kerülő utcákban szórólapokon értesítik a lakosságot. A kivitelezésre 480 nap áll rendelkezésükre, 2014 áprilisáig kell befejezni a csatornaépítést. Ez idő alatt elkészül több mint 7 ezer folyóméter gravitációs csatorna, 371 bekötés, 4 szennyvízátemelő, s csaknem 2,5 ezer folyóméter nyomócső elhelyezése.   

A Nyílt napon minden ingatlantulajdonosnak lehetőséget biztosítottak a tervek megtekintésére, a házi bekötések helyének egyeztetésére, a személyes kérdések tisztázására.

A rendezvényen elhangzott: a projekt másik két településén ezekben a hetekben téli szünetet tartanak. Sántoson és Szentbalázson teljes egészében elkészültek a gravitációs gerincvezetékek, a házi bekötések, a házi beemelők, a szennyvíz nyomóvezetékek. 70 százalékos készültségben vannak a hálózati átemelők. Befejeződött az állami közutak sávos helyreállítása. Jövő évre marad a hálózati szennyvíz átemelők gépészete, az elektromos és irányítástechnikai szerelése, a hálózati átemelők udvartér kialakítása, kerítés építések, valamint a szagtalanító berendezések kiépítése

Utolsó frissítés: 2013-03-11