a honlap felülete akadálymentes
Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése

»A program / Víziközmű Társulat

       

A beruházás összköltsége és a támogatás összege közötti részt (önrészt) az önkormányzatok és a lakosság gyűjti össze. E forrás előteremtése érdekében  az ingatlantulajdonosok megalakították a Kaposszerdahely, Sántos, Szentbalázs  Víziközmű Társulatot, amely a lakossági hozzájárulásokat gyűjti. Az egy egységre eső érdekeltségi hozzájárulás 300 ezer forint. A befizetések 2012. február 15-én kezdődtek. 

Három fizetési lehetőség közül lehetett korábban választani:

  • egy összegben 300.000 Ft befizetése
  • részletfizetés havi 6500 5 éven keresztül
  • LTP-vel kombinált fizetés.

A részletekről minden ingatlantulajdonost levélben értesít a víziközmű társulat.

A beruházással és a fizetési kötelezettséggel kapcsolatosan bővebb felvilágosítást az érintett települések Polgármesteri Hivatalaiban és a Kapos Hidro Kft. irodájában kaphatnak: Kaposvár, Buzsáki u. 48., Tel: 82/317-010


A Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs Víziközmű Társulat megalakulásának története

 

Meghívó az alakuló ülésre

 

A víziközmű társulat alapszabálya

 

A szentbalázsi faluházban 2010. július 22-én megalakult a Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs Víziközmű Társulat, amely a kiépítésre kerülő szennyvízcsatorna-hálózathoz szükséges lakossági hozzájárulást kezeli.

 

Az alakuló ülés jegyzőkönyve

 

Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs önkormányzata szoros együttműködésben dolgozik a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésén, melynek előkészítését pályázati forrásból és saját önerő felhasználásával végezték. Korábban létrehozták azt az önkormányzati társulást, amely a megvalósításra pályázatot nyújtott be, s a támogatás kedvezményezettjeként a beruházó lett.

A víziközmű társulat megalakítása a lakosság egyértelmű akaratát mutatta ahhoz, hogy a beruházáshoz szükséges önrészt elő tudják teremteni. A csatornaprogramban érintett 695 ingatlan 71,8 százaléka képviseltette magát az eseményen, ahol megszavazták a lakossági hozzájárulás mértékét, amely ingatlanonként 300 ezer forint.

Az ingatlantulajdonosok egy összegben készpénzzel vagy lakás-takarékpénztáron keresztül fizethetik be a szükséges hozzájárulást.

 

A víziközmű társulat alakulásának eseményéről a fotók itt láthatók.

Utolsó frissítés: 2013-08-27